Следвайте ни

Рекорд: 30 винопроизводители събра конкурса на Трифониадата в Златоград СНИМКИ

Публиката определи с награда прасенце най-доброто вино

viber icon

Рекорден брой винопроизводители събра 12-тото издание на Трифониадата в Стария град на Златоград. На мегдана в чаршията за първи път се извиха хора с хороигралци хванати с кърпи, за да не се докосват, а на лицата с предпазни маски. А Бог Дионис с ръкавици черпеше с вино публиката. 30 винопроизводители участваха в тазгодишния конкурс. Цар на виното стана Христо Христов от Харманли. 


"От цялата страна имаме производители, които се представят тази година на Трифониадата. 12 от тях са местните производители", каза организаторът на традиционната винена фиеста, бизнесменът Александър Митушев. Празникът се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Входът към чаршията бе разделен на коридори за задължителна дистанция и охрана следеше дали хората носят маски.


За награда на публиката бе определено прасенце, като всички наддаваха за съответното вино.
"Дойдохме от Варна, много съм доволна, че се случихме тук, очарована съм. Всички сме с маски, даже на входа на чаршията ги раздават", каза семейство от морския град, дошло за празника.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай