3906

Регионална библиотека ”Николай Вранчев”  – Смолян e с нов директор

Милка Матева е новият директор на Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян. Тя е встъпила в длъжност от 01 февруари 2024 г., когато изтече мандата на предишния ръководител на регионалния културен институт, Светлана Хаджиева.

Милка Матева е доказал се библиотечен специалист с 20 годишен трудов стаж. Постъпва на работа в Регионална библиотека „Николай Вранчев” през 2004 г., където работи последователно като библиотекар-експерт и завеждащ отдел „Изкуство”, а от 2019 г. и като методист.  

През годините е участвала в разработването и реализацията на проектни дейности към Министерство на културата, водила е и вземала участие в обучения, повишаващи библиотечната квалификация, съобщават от институцията.

Матева има завършена магистратура към СУ „Климент Охридски” по „Библиотечно-информационни технологии” и следдипломна квалификация „Библиотекознание и библиография” към ВУ „Св.Св. Кирил и Методий”.

През 2019 г. е удостоена с Годишната награда на Община Смолян в частта „Принос в библиотечната дейност”, връчваща се на просветни и културни дейци, съобщи  Антоанета Николова, гл.експерт: „Програми, културна дейност и връзки с обществеността” в Регионална библиотека  „Николай Вранчев” – Смолян.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
rtytry

rtytry

12.02.2024 | 17:11

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> https://da.gd/menalfa

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?