2374
Следвайте ни

Рали спринт „Пампорово“ вдига адреналина през този уикенд

Ограничават движението в неделя по път Смолян - Стойките и Пампорово-Смолян, заради състезанието

viber icon

Първото издание на рали спринт „Пампорово“ ще дебютира в календара на Българския рали спринт шампионат на 6 и 7 ноември. С усилията на „Пампорово“ АД, Община Смолян и Община Чепеларе, техничните и живописни родопски пътища ще дадат възможност на участващите в националното рали спринт първенство да получат класиране, след като много от заявените кръгове за тази година отпаднаха по една или друга причина, посочват организаторите.

Заявки са подали 22 екипажа, които ще мерят сили по четири скоростни етапа с обща дължина от 40,62 състезателни километра, а общата дистанция, която трябва да покрият е 145,50 километра.

Състезанието се открива в събота, а в неделя сутринта е старта на две преминавания през специални етапи „Смолянски езера“ и „Пампорово“.  

Състезанието е последен кръг от националния рали спринт шампионат за тази година. Рали спринт „Пампорово“ дебютира в календара на Българския рали спринт шампионат с нови и непознати трасета за екипажите, които ще вземат участие в него, отбелязват организаторите.

Едното трасе е пътя от Смолянски езера през прохода Превала, а другото е общинския път за село Левочево.

Заради автомобилното състезание в неделя за няколко часа ще бъде ограничено движението в отсечките Стойките - Смолян и Пампорово - Смолян, предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

На 7 ноември (неделя), от 8:30 ч. до 11:30 ч., ще бъде ограничено движението в участъка от третокласния път Стойките – Смолян, от кръстовището с път Пампорово – Смолян до кръстовището с път Стойките – Пампорово. По време на автомобилното състезание движението от Смолян за Девин ще се пренасочва по обходен маршрут: по път Пампорово – Смолян и по път Стойките – Пампорово.

От 12 ч. до 15 ч., ще бъде ограничено движението в отсечката от третокласния път Пампорово – Смолян, от кръстовището с път Стойките – Пампорово в к. к. Пампорово до кръстовището с общинския път за с. Левочево. В отсечката от кръстовището за Левочево до Смолян движението ще се осъществява с пропускателен режим и ще се регулира от сигналисти. По време на състезанието движението от Смолян за Пловдив ще се пренасочва по обходен маршрут: по път III-866 Стойките – Смолян и по път III-864 Стойките – Пампорово, съобщават от АПИ. 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?