49

Радо Янков развява трикольора на втора Олимпиада

Внушително чепеларско присъствие в българската делегация в Пекин

Сноубордистът Радослав Янков заминава за Пекин в понеделник, 31 януари, като участник в 24-тите Зимни  олимпийски игри, които ще се проведат в столицата на Китай от 4 до 20 февруари 2022 г. На откриването на Олимпиадата, която е първа зимна олимпиада под домакинството на Китай, Радослав, заедно с биатлонистката Милена Тодорова, ще има честта да носи българския национален флаг, съобщиха от община Чепеларе.

Радослав Янков развя националния трибагреник и на откриването на Олимпиадата в Пьонгчанг, Южна Корея, през 2018 г.

България изпраща за 24-тите Зимни олимпийски игри в Китай следващия месец 16 спортисти, което прави отборът най-малоброен от Игрите в Сараево през 1984 г. насам (тогава спортистите са също 16).

Чепеларското присъствие в делегацията е внушително, освен Янков, на Олимпиадата ще се състезават Димитър Герджиков и Антон Синапов. За Пекин заминава и Екатерина Дафовска – олимпийско аташе. Александър Георгов замина още на 8 ноември 2021 г., за да участва в подготовката, а Лилия Пандурова е шеф на мисията. По официална покана на Български олимпийски комитет в делегацията ни е и кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев, като един от общо двамата официални гости на БОК наред с министъра на младежта и спорта Радостин Василев, съобщи Ангел Влахов от управата на Чепеларе.

Сника: Архив.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?