Следвайте ни

Работници паднаха от срутил се покрив в родопско село

Четирима работници паднаха от срутил се покрив в чепеларското село Орехово. Инцидентът става около 15 часа. За него е подаден сиглан на телефон 112. " Чиста трудова злополука, не знам дали имат трудови договори.

Работниците са ремонтирали покрива на двуетажна къща на двама братя, които живеят в Пловдив. Трима от работниците са от Чепеларе, а един от Орехово", каза кмета на селото Павлина Петкова. Всичките четирима работници, на възраст между 50 и 60 години, били скупчени от едната страна и ковали челна дъска, когато пропада покрива. Откарани са от Спешна помощ в смолянката болница. "Четиримата са в добро общо състояние.

Прегледани са от травматолог, който установи, че нямат счупено. В адекватно състояние са, разговарят. Единият е с натъртвания и е настанен в хирургията за наблюдение", съобщи щефът на Спешна помощ - Смолян д-р Велин Денев.


По случая е образувано е досъдебно производство, каза старши комисар Николай Димов, директор на ОД на МВР - Смолян.

 

 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?