Следвайте ни

Пускат на хлапетата в Смолян стари плочи с детски приказки това лято

viber icon

Хлапетата в Смолян за първи път ще могат да чуят приказка от грамофон. Библиотеката в областния град ще пуска това лято плочи с детски приказки на малчуганите в рубриката „Старите плочи оживяват”, като всяко дете ще може да си избере приказна история от аудио фонда.

Плочите са част от забавленията, които библиотеката е приготвила за развлечение на децата през юли и август по два часа на ден. От 14 до 16 часа децата ще могат да си избират между игра в цветната детска стая с родителите си, които там ще могат да им прочетат любими книжки и да поиграят с тях. 

Ще могат да гледат и рисувани истории, в редовни прожекции на анимационни филми, след предварителна заявка. Всеки желаещ малчуган ще може да се включи и като млад библиотекар доброволец и да помогне за подредбата на книжките, както и да научи тайните на професията. 
Библиотекарите предлагат на децата и „Весела поща” -  възможност за всеки детски читател да остави послание до свой приятел, който при получаването й ще бъде изненадан от библиотекар.  

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?