Следвайте ни

Проверяват кой е изхвърлил 40 кучета в района на Перелик

viber icon

Неизвестен микробус е превозил и изхвърлил около 40 кучета в района на Перелик около Помпената станция, алармират зоодоброволци от Смолян. Глутниците се появили преди ден, сред тях има най-малко четири майки с малки.

Зоодоброволците са заснели снимки и видеа с десетките кучета по пътното платно. "До тук сме преброили 38 кучета, но със сигурност са повече. Изскачат от гората, кутрета лежат по пътното платно. Кошмар е, няма да оживеят там. Обречени са, не знам какво да ги правим", каза Марияна Неделева от НПО "ДАРА". Тези, които оцелеят, със сигурност ще намерят път към града и проблема с бездомните кучета още повече ще се засили, казват зоодоброволците.

Зоодоброволка подала сигнал до полицията и се проверява кой е изоставил кучетата. Има камери за видеонаблюдение на Помпената станция, които ще помогнат за разследването.

Зоодоброволците и разследващите приканват всеки, който е станал очевидец на пускането на животните да сигнализира в полицията.

За случая е уведомена и Община Смолян.

"Няма как да се справим с бездомните кучета, докато масово се изхвърлят кучета и цели кучила с малки. Проблемът никога няма да се реши докато подобни хора не бъдат наказани с цялата тежест на закона", казват зоодоброволците.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?