46

Протестът: Строителни работници блокираха на интервали пътя Смолян-Асеновград СНИМКИ

Строителни работници блокираха от 11.00 до 11.30 часа главния път Смолян- Асеновград на разклона за с. Проглед. По време на блокадата на място се образува колона от автомобили и движението през участъка е затруднено. Протестиращите  настояват АПИ да им изплати заработените пари. Според пътностроителните фирми агенцията не им е изплатила текущите ремонти за миналата година по републиканската пътна мрежа. Снегопочистващите фирми не са получавали плащания от началото на годината.

"Включваме се в националния протест организиран от браншова камара „Пътища“. Протеста е за това, че за близо една година няма никакво плащане. Служебното правителство в лицето на министър Комитова, ни убеждаваше, че за зимното поддържане ще се плати, а другите дейности ще се проверяват.

Няма никакво плащане, а в същото време цените на материали и горива скочиха двойно и тройно. Имаме приети сертификати, одобрени от Агенцията и пак не се плащат. От 8 години работя в бранша такова нещо не ми се е случвало. Вали сняг тази седмица по високите части. Пуснали сме писмо, че няма да извършваме никакви дейности, докато не получим плащане, но не можем да оставим пътищата на произвола, паднали дървета, камъни, не сме спрели работа, довършваме си зимното поддържане на пътищата", каза Хари Малинов, координатор на протестиращите. 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Драго Киров

Драго Киров

20.04.2022 | 15:40

На тези лентяи нищо не трябва да им се плаща! Долни гербери!

Отговори
2 0
Червен крадлив плъх

Червен крадлив плъх

20.04.2022 | 15:48

Стопявате се и вече славата на дядо ти обирджия на мандри няма да ти носи дивиденти.

Отговори
0 1
Данъкоплатец

Данъкоплатец

20.04.2022 | 12:49

Тъкмо да видят качеството на работата си и безбройните дупки по пътя, запушени отводнителни шахти и други безобразия, заради които в нормална европейска държава нямаше да получат и една стотинка!

Отговори
5 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?