Следвайте ни

Заради заразата: Адвокати само по скайпа за делата в Смолян

viber icon

Административният съд в Смолян взе авангардно решение за изслушване на адвокати. Ако те са от страната, ще могат да представят или писмена защита, или да се свържат по скайп и да бъдат изслушани онлайн. Идването на място се забранява. Решението е на шефа на Административният съд в Смолян Игнат Колчев.

"На 10 март в съдебна зала се бяха наредили юристи от София, Пловдив, Златоград, Стара Загора, Велико Търново и Смолян. Ако един е заразен, не може дори да каже кои е заразил от първи ред, затова въвеждам изслушване по скайп", каза Колчев.

От понеделник в съда деловодителите ще работят на ротационен принцип.

"Най-много ме е страх за призовкарите, оборудвам ги с маски, очила и шлемове, ходят по адреси и ако един се зарази, целият съд ще пламне", казва Колчев. 

Той е предупредил всички работещи в храма на Темида, че ако не спазват предпазните мерки, ще го смята за егоизъм. А в съда ще се пускат само страните по делата. На входа на съдебната палата вече е заложен термометър, с който да се "преслушват" всички влизащи. Чакането ще става пред сградата.

"На мен ми измери два пъти 32 градуса, не знам как ще се работи с този термометър", каза шефът на Районния съд в Смолян Петър Маргаритов. В неговата инстанция е пълно с дела за развод, последно са 7 нови. Трупа се лавинообразно и бройката на обжалващи стотиците актове за неспазване на противоепидемични мерки и лъжи по КПП-тата. Съдилищата отделно са затрупани и с отлагани дела, които тепърва предстоят за обжалване с тръгването на процесуалните срокове след края на извънредното положение.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?