Следвайте ни

Признание: Пещерско джипи сред претендентите за “Личен лекар на годината”

viber icon

Пещерският общопрактикуващ доктор Николай Пенев е сред претендентите за тазгодишната титла “Личен лекар на годината”, научи “Пазарджишка Марица”. Победителят ще бъде избран на 16 ноември в Пловдив, където Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България организира свой форум. Той ще бъде съчетан с традиционния избор на най-достойния в гилдията за годината, а награждаването ще стане по време на церемония преди галавечерята, с която завършва програмата за двудневните събития. Водещ ще бъде друг наш лекар - д-р Красимир Кулински, председател на Районната колегия на сдружението в Пазарджик.


Областта ни няколко години поред нямаше свой претендент за титлата, тъй като местните лекари не отговаряха на един от задължителните критерии - да са се занимавали активно и с научна дейност през годината. Не защото не могат, а защото бумащината в работата им се оказва спънка. Д-р Пенев обаче е успял да покрие и този критерий.


Той е роден на 11 март 1969 година в Радилово. През 1987-а постъпва във Висшия медицински университет, а през 1993-а го завършва с пълен отличен. Трудовия си стаж започва в Бърза помощ в Пещера като ординатор. После е селски участъков лекар, а от 2000 година, от старта на здравната реформа, е общопрактикуващ лекар в групова практика с 4000 души, от които 3000 са осигурени. През 2005 г. завършва “Обща медицина”, а през 2008-а - “Здравен мениджмънт”. Миналата година успешно специализира “Гастроентерология” в Медицинския университет в Пловдив.


Д-р Пенев има разностранни хобита. Занимава се с изкуство, литература, кино, точни науки. В свободното си време майстори макети на кораби и ракети. Той е един от авторите на “Ръководството по главоболие”, ползвано в практиката на почти всички лични лекари.


Засега се знае, че само една общопрактикуваща докторка от Русе ще конкурира д-р Пенев в надпреварата за престижната награда. В последния момент, в деня преди церемонията, обаче може да се явят и други номинации (регламентът го допуска). Изборът на победителя става с явно гласуване и с обикновено мнозинство, като печели събралият най-голяма подкрепа от колегите си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?