49

Прибраха трима в ареста за боеприпаси без разрешително

Специализирана полицейска операция по линия "Контрол над общоопасните средства" се проведе в Смолянска област. Предмет на проверките бе придобиване, съхранение и/или носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси от физически и юридически лица, съобщиха от ОД на МВР - Смолян.

В хода на акцията  са установени трима нарушители, които са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и срещу тях са образувани две бързи и едно досъдебно производство.

На 05.10.2022 г. около 16.30 часа в златоградското село Долен, от дома на 61-годишен мъж, са намерени и иззети 291 броя малокалибрени боеприпаси за огнестрелни оръжия от калибър 5,6 мм, без да притежава за това надлежно разрешение.

На друг адрес в селото, в къщата на 64-годишен мъж, са иззети 91 патрона, калибър 12 мм. Същия ден, полицаи извършили проверка и в дома на 46-годишен в село Триград, където открили 15 патрона с калибър 16мм, без да има нужното разрешение за притежаването им.

Снимката е илюстративна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
СР К

СР К

09.10.2022 | 06:27

На някои им се струва майтап притежанието на незаконно оръжие и боеприпаси. !? Човек като е "запален" по оръжията си има начини . Ако Си психически здрав ,изкарваш разрешително от полицията за притежание и правилно съхранение и няма да имаш никакви проблеми ! Това е !!! Съд и присъда за провинилите се !

Отговори
3 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?