Следвайте ни

Президентът от Девин: Да стоим обединени пред всяка достойна кауза СНИМКИ

viber icon

"Тук всяка стъпка не само разкрива величието и красотата на планината. Всяка стъпка тук ни напомня за поколенията преди нас, за които достойнството и свободата винаги са били смисъл на съществуване. Затова днес скланяме глави пред героичната саможертва на хилядите български офицери, войници и доброволци, които през паметната 1912 г. отдадоха живота си, водени от своя свещен дълг да дарят свобода и надежда на своите кръвни братя и сестри, останали отвъд пределите на родината. В дълг пред тяхната обща саможертва, независимо от тяхната вяра и етнос, но отдали живота си за свободата и за националното обединение на нашия народ, днес ние сме изправени пред нашата висока отговорност да стоим обединени пред всяка достойна кауза. Да вярваме в своите сили и заедно да крачим напред. Аз съм убеден в успеха на този път, защото вие девинчани сте пословични с вашата честност, трудолюбие и всеотдайност. С вашето гостоприемство и затова вие сте заслужено богати на приятели от близо и далече", каза в словото си президента Румен Радев, поздравявайки девинчани на празника им. 


Държавният глава участва тази вечер в тържествата, посветени на 108 години от освобождението на Девин и региона по време на Балканската война. Тържеството започна с каба гайдите на Общинския детски комплекс на площад „Игор Юруков“. След това беше открита паметна плоча с барелеф на Игор Юруков, най-уважаваният кмет на Девин, управлявал родопската община в периода 1962 - 1971 година. Президентът прие почетния караул и присъства на тържествената заря-проверка с участието на 101 Алпийски полк и Военния духов оркестър от Пловдив. 

На празника присъстваха депутатът Дора Янкова, областният управител на Смолян Недялко Славов и заместникът му Владимир Гърбелов, както и духовниците от двете религии. Девин получи и много поздравителни адреси. 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

09.10.2020 | 00:53

Всички сме обединени около каузата, ИМПИЙЧМЪНТ на зависимият от мафията и руските служби Румен Радев!

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?