Следвайте ни

Презервативи с любовни стихове раздават в Смолян

viber icon

За деня на влюбените РЗИ - Смолян раздава над 1000 любовни стиха заедно с презервативи в 9 училища в област Смолян. Тази година кампанията е под наслов „Промените се правят от общностите“. Учениците от 9 до 12 клас в общините Смолян, Златоград, Чепеларе и Девин ще получат предпазното средство с послание посветено на празника. "Целта е на младежите да се припомни един от най-безопасните начини за предпазване от полово предавани болести и нежелана бременност.

Лиричните стихове пък допринасят за атмосферата, съпътстваща празника на любовта и виното", обясниха от инспекцията. Във връзка с Деня на влюбените до края на февруари РЗИ-Смолян провежда и акция по безплатно и анонимно консултиране и изследване на граждани за ХИВ/СПИН, сифилис и хепатит С. Резултатите чрез т.нар. „бърз тест“ за ХИВ се получават лично на място в рамките на 15 мин. Всеки желаещ може да си направи и комплексен тест за трите вида болести, като резултата става известен на следващия ден.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?