Следвайте ни

Презервативи с любовни стихове раздават в Смолян

viber icon

За деня на влюбените РЗИ - Смолян раздава над 1000 любовни стиха заедно с презервативи в 9 училища в област Смолян. Тази година кампанията е под наслов „Промените се правят от общностите“. Учениците от 9 до 12 клас в общините Смолян, Златоград, Чепеларе и Девин ще получат предпазното средство с послание посветено на празника. "Целта е на младежите да се припомни един от най-безопасните начини за предпазване от полово предавани болести и нежелана бременност.

Лиричните стихове пък допринасят за атмосферата, съпътстваща празника на любовта и виното", обясниха от инспекцията. Във връзка с Деня на влюбените до края на февруари РЗИ-Смолян провежда и акция по безплатно и анонимно консултиране и изследване на граждани за ХИВ/СПИН, сифилис и хепатит С. Резултатите чрез т.нар. „бърз тест“ за ХИВ се получават лично на място в рамките на 15 мин. Всеки желаещ може да си направи и комплексен тест за трите вида болести, като резултата става известен на следващия ден.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?