Следвайте ни

Председателят на настоятелството на ВСУ проф. Анна Недялкова дари кът за отдих с чешма на Смолян

viber icon

С каба гайди и родопска песен беше открит нов кът за отдих с каменна чешма и красива скулптура на родопчанка в Смолян. Придобивката, която ще радва от днес всеки жител на областния град посетил стадиона и многофункционалните площадки до него, е лично дарение от председателят на настоятелството на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проф. д-р ик. н. Анна Недялкова. 


На събитието присъства областният управител на Смолян Стефан Сабрутев и предшественикът му на поста - Недялко Славов, кметът на Смолян Николай Мелемов със заместниците си, както и кметовете на общините Смолян, Рудозем, Девин, Златоград, представители на местни и държавни институции на партии, организации, много граждани. Професор Недялкова предаде документите на собствеността на чешмата и на дарението си на кмета Мелемов. Двамата прерязаха лентата на чешмата, заедно със синът й, президентът на ВСУ доц. д-р Красимир Недялков и едната й внучка. 


„Водата има памет, нека с появата на трите поколения тук завещаем посланието да има приемственост на поколенията, да има обединение и съпричастност към делата. Да имаме човешкото право да грешим и още по-възвишеното човешко право - да си прощаваме. Да помним винаги, че водата и земята не сме ги получили даром, а сме ги взели от децата си и им дължим много", каза проф. Недялкова и пожела на смолянчани винаги да им върви по вода.


"За мен е привилегия и чест да изкажа моята лична и от името на всички мои съграждани благодарност към проф. Недялкова и ръководството на ВСУ. Родопчани наистина имаме традиция, когато искаме да направим нещо добро за поколенията, да направим чешма. Ние уважаваме водата, ценим я и затова този жест е много важен за нас. Филиалът на ВСУ има вече дълъг път, в който се утвърди като водещо учебно заведение в целите Родопите и благодарение на него Смолян стана водещ академичен научен център. Родопчани сме благодарни хора, затова на любовта, която изразява г-жа Недялкова към нас, съм сигурен че всички ние, ще отговорим със същото. Нека тази чешма бъде символ на Варненския свободен университет в Смолян", каза Мелемов. Той благодари за хубавия кът и обеща той да бъде обгрижван и поддържан.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?