71

Пред паметника на Делю хайдутин: 111 години от Освобождението отбеляза Златоград

111 години от Освобождението и празника си отбеляза Златоград. Празничната програма започна с Тържествено заседание на Общински съвет, по време на което със званието „Почетен гражданин на град Златоград“ бяха наградени д-р Славяна Ушева и д-р Петър Димитров.

След церемонията официалните лица и гражданите се събраха пред Лобното място на Делю хайдутин и поднесоха венци и цветя пред паметниците и паметните плочи в града.

Кулминацията на празника беше поставена с тържествен ритуал и проверка-заря с участието на 101-ви Алпийски полк и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили-гр. Пловдив.

Областният управител Захари Сираков поздрави златоградчани като в словото си каза, че свободата е висша ценност за един народ и нейната значимост все повече нараства, но днес я приемаме за даденост и забравяме, че тя е плод на ежедневни общи усилия.

„Нека сведем глави пред паметта на героите и се замислим за отговорността, която носим към идните поколения, какъв пример ще им дадем и какво наследство ще им оставим!“, каза Сираков. Той пожела здраве и призова управниците и гражданите на Златоград да търсят пътя към обединението около значимите каузи, за да постигат общото благоденствие и просперитет.

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?