Следвайте ни

Правителството отпусна 2.6 млн. лв. на Свиленград за почистване на Марица

viber icon
Четири общини от Област Хасково получават средства от Правителството за финансиране на инфраструктурни обекти. Средствата са от бюджета за 2016 година, става ясно от постановлението на Министерски съвет от 8 декември, съобщиха от областна администрация.
Първият целеви трансфер е за община Димитровград. Парите са за реконструкция, модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност в Спортна зала "Младост". За тези дейности Правителството отпуска 3 000 000 лв.
Същата сума от 3 000 000 лева е предоставена от Кабинета на Бойко Борисов и за община Хасково. Парите са за ремонт на уличната инфраструктура в Хасково.
За община Любимец са гласувани 884 000 лв за ремонт на улици и съоръжения към тях на територията на община Любимец и за строително-монтажни работи на сграда на читалище „Братолюбие – 1884“ в град Любимец.
На правителственото заседание са гласувани и 2 600 000 лева за община Свиленград. Тези средства са за почистване коритото на река Марица и изграждане на съоръжения за превенция от наводнения.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?