49

Пратиха за зелен хайвер наши гурбетчии в Англия

Фирмата е с адрес в Пловдив, а измамените са от Смолян, Асеновград и Пловдив

Дело за измама с работа в Англия на 24 души тръгна в Смолян. Срещу 46-годишниятМехмед Аптула, като собственик и управител на „Филипепол“ ЕООД, е внесен обвинителен акт за измама на 24 души с пари и обещания за работа. Фирмата е регистрирана с адрес в Пловдив, а дейността й е многостранна - от търговия на дребно до организация на мероприятия и концерти, търговско представителство и агентство на български и чуждестранни физически и юридически лица в страната и чужбина, хотелиерство и транспорт. Хората били излъгани през 2013 г., но докато се разплете схемата и се издири авторът й, минават 8 години. 

Аптула действал в периода от 16.04.2013 г. до 09.05.2013 г. Той наел жена с офис в Смолян да набира хора за временна заетост като градинари във Великобритания, след като платят депозит от 150 британски лири на човек. Интерес проявили много хора от Смолян и района, както и хора от Асеновград и Пловдив. Те дали капарото и си купили билети за самолет, след като се уговорили кога ще пътуват. Като пристигнали в Англия обаче, никой не ги посрещнал и след като чакали едно денонощие, хората се усетили, че са измамени. А оттогава досега нямат никаква вест от Аптула.

Завлечените са платили общо 8240,34 лева, сочат данните по делото. 

В съдебна зала бяха разпитани първите четирима свидетели, предстои да се разпитат още, което се затруднява от факта, че много от измамените не са вече по родните си места и на същите адреси, казват запознати със случая.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Аргир

Аргир

19.10.2021 | 22:59

На това се вика бързо правосъдие - за деяние през 2013 г. делото влиза в съда в края на 2021 година и естествено от дееца няма и следа. А с каква мярка за неотклонение е бил въпросния Аптула докато е бил обвиняем?

Отговори
7 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?