Пратиха полиция пред къща със златното имане

Униформени следят дали Петър Влаев спазва мярката си за неотклонение "домашен арест"

Полицаи вардят от днес пред къщата на Петър Влаев в Симеоновград - съратник на агент от ДАНС, срещу които спецпрокуратурата води разследване за опит да продадат златни антики за над 2 млн. евро. От неговата къща миналата есен три джипа на ГДБОП изнесоха над 1500 златни и сребърни предмета, пише Хасковска Марица. Те бяха изкопани за три дни в двора на Влаев, а имотът му придоби прозвището пещерата на Алибаба.

"До МВР постъпи сигнал, че Петър не изпълнява стриктно наложената му мярка за неотклонение "домашен арест". Затова униформени са пратени пред дома му", коментираха пред "Хасковска Марица" ​източници от полицията.

"Откакто излезе от следствената килия с по-лека мярка, Влаев редовно виси по кафенетата", твърдят симеоновградчани.

Под гаранция през март излезе и арестуваният агент на ДАНС от Хасково Недко Добчев. Той прекара 5 месеца под ключ, след като през октомври м.г. Специализираният наказателен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Добчев беше задържан заедно с още трима души със златни предмети за над 2 млн. евро. Пред Специализирания съд той обяви, че е от сектор "Финансова сигурност" на ДАНС и искал да достигне до купувачи на ​антики за голяма сума пари, която представлява интерес за контраразузнаването ни по линия на това дали парите са законни. По думите му чрез задържането му е бил възпрепятстван да се обади на свой ръководител, за да му съобщи за купувача. Пред съда той каза, че предметите са съвременни. Темида обаче тогава го остави в ареста.

Според разследващите пък групата била задържана в момент на продажба на златен венец на цената от 2 млн. евро. У тях били открити още златна торква - накит подобен на фибулата, и гривни.

На брифинг бе обявено, че предметите са от 4 век пр. Хр., но още не е ясно къде са намерени от обвиняемите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?