46
Следвайте ни

Посолството на Северна Македония с благодарност към кмета на Забърдо

viber icon

От посолството на Република Северна Македония благодариха на кмета на Забърдо Валентин Черпоков. През декември управникът на красивото родопско село раздаде курбан за здраве и безаварийно пътуване на пътя Пловдив - Смолян, но  тази година беше почетена и паметта на загиналите македонски граждани в катастрофата на автомагистрала "Струма".

"Бих искал да ви благодаря за молитвите, които бяха изпратени на традиционния курбан по повод  загиналите граждани на Република Северна Македония при трагичния инцидент на автомагистрала "Струма" ,  написа в писмо до Черпоков Люфтим Спахиу от посолството на Република Северна Македония.

От там изказват още благодарност на органите на спасителните служби в България, на болница "Пирогов" и на гражданите на страната ни, които се притекли на мястото на катастрофата и помогнали в целия процес по спасяването.

Както "Марица" вече писа над 700 порции курбан бяха раздаде на 29 декември м.г на пътуващите по пътя Пловдив-Смолян. Сред гостите на церемонията за благославяне на курбана бяха областният управител на Смолян Стефан Сабрутев, директорът на ОД на МВР - Смолян ст. к. Николай Димов, Люфтим Спахиу от Република Северна Македония.

Курбанът бе благословен от епископ Висарион в съслужение със свещеници от област Смолян. Задно с порциите от благословената трапеза, шофиращите по пътя Смолян - Пловдив получаваха стикери за коли с призив за безопасно каране, ключодържатели - икони и магнити с лика на Св. Богородица. Инициативата на Валентин Черпоков се провежда от 15 години по време на коледно-новогодишните празници, като се отправят молитви за Божията закрила да няма жертви по пътищата.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?