Следвайте ни

Посланикът на Иран получи овчарска гега от кметове в носии

viber icon

Овчарска гега и ръчно тъкана торба с биопродукти получи посланикът на Иран от представители на Сдружението на кметовете на кметства в Република България /НСККРБ/ по повод иранската нова година.  Н. Пр. Сейед  Мохаммад  Джавад  Расули прие в посолството 15 кметове на малки населени места за празника Норуз, който се чества на 20 март т. г. От уважение към посланика и гордост от националната си принадлежност, част от делегацията бе облечена в народни носии от различните региони на България. Председателят на сдружението Румен Стоянов подари на дипломата портрети на Ботев и Левски.

„Вие сте най-близо до хората в България и затова ви предлагам да обсъдим възможности за побратимяване между населени места в Иран и вашата страна, тъй като ни свързват много неща“, каза посланикът и демонстрира топло гостоприемство. Богатството на персийската култура и занаяти бе представено в изложба от изящно ръчно изтъкани килими, съдове, миниатюри, дърворезба, кашмирена бродерия. Паралелно бе представена фотоизложба „Щрихи от съвременен Иран“ от обективите на български журналисти, съобщи кмета на Момчиловци Сийка Суркова.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?