1553

Помогнете! Издирват изчезнала 77-годишна жена край Чепеларе

Издирваха и мъж, тръгнал към Каньона на водопадите

Следово куче се включва днес в издирването на Пенка Илиева Пончева на 77 години край Чепеларе, съобщи старши комисар Цветан Цанков, директор на ОД на МВР - Смолян. Сигналът за изчезналата жена подават в полицията от социалните служби.

От там съобщават, че жената е в неизвестност, защото ползвала доставка на топла храна до вкъщи, а в продължение на два-три дни никой не е отворил в дома й. Оказало се, че жената наистина не е в къщи. Вчера е започнало издирването й в района на Чепеларе.

Жената е запалена планинарка и често ходи в гористи местности около Чепеларе. Последно е видяна от пастир в сряда. Намерени са нейни вещи в гората в местността „Згуровското“, както и ключове, които са сверени с тези на апартамента й и са съвпаднали.

Възрастната жена е с деменция. Облечена е със светли дрехи, посочват от община Чепеларе. Жената няма близки. Има само племенник в Пловдив, с който не поддържат контакт, съобщиха запознати.

Днес четирима служителя от РУ- Чепеларе, заедно с трима планински спасители  и няколко доброволци издирват жената. В издирването днес се включва и следово куче, посочи Цанков.

Той призова, ако някой има информация за жената, да съобщи в РУ – Чепеларе.

Вчера от полицията са издирвали и 40-годишен мъж. Той и родителите му отседнали в хотел на Смолянски езера. Мъжът е с психически отклонения. Сутринта той заявил, че иска да отиде на Каньона на водопадите и родителите му не могли да го спрат. Около 14 часа са подали сигнал, че не могат да го намерят. До вечерта спасители го издирват в пороя и мъжът е намерен невредим, съобщи Цанков.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Горски

Горски

22.09.2023 | 11:42

Чепеларските мецани са я изпапали.

Отговори
1 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата