Следвайте ни

Полярни изследователи ще разказват за Антарктика на учениците в Смолян

viber icon

Полярни изследователи ще разказват на учениците в Смолян за Антарктика. В Смолян се открива изложбата „Поглед от другата страна на света“, посветена на Българската антарктическа експедиция, в която за първи път ще се представи пълната експозиция от 234 фотоса от остров Ливингстън.

Автор на изложбата е Мирослав Цветанов, участник в 25-тата и 26-тата Българскa антарктическa експедиция. Тя ще се открие на 17 октомври от ръководителя на Българския антарктически институт - проф. Христо Пимпирев и областния управител на Смолян Недялко Славов. От катедра „Геология, палеонтология и изкопаеми горива“ към СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъдат представени и 30 теренни образци, събирани по време на експедициите. Това са фосили на животни и растения, живели преди 145 милиона години в Антарктика.

 Изложбата е част от Образователната програма към Националния център за полярни изследвания на СУ „Св. Климент Охридски“. В следващите дни ще бъдат организирани срещи с учениците от Смолян и областта водени от Мирослав Цветанов с екип от APECS България (Асоциация на младите полярни изследователи).

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?