Следвайте ни

Пожарът край Ветрен не застрашава града

Разразилият се по-рано днес пожар в емлището на Ветрен не застрашава града, успокои говорителят на дирекцията на МВР Мироклав Стоянов. Фактът, че е навлязъл в гората обаче е достатъчно притеснителен. Огънят е обхванал огромни площи - почти 120 декара, така че за момента се прави всичко възможно за локализиране и ограничаване, но няма изгледи скоро да бъде потушен.

Сигналът за произшествието е получен днес около 13.30 ч. Смята се, че пламъците са тръгнали от сметището на градчето, а от там по сухи треви и храсти се прехвърлили в близката гора и обхванали близо 120 декара от нея. 

На място незабавно са изпратени всички дежурни смени от огнеборци при Районните служби в Пазарджик, Белово, противопожарния участък в Септември, както и допълнителни екипи от районните служби във Велинград, Пещера и Панагюрище с четири противопожарни автомобила и пет джипа, като в гасителните действия участват и лесничеи от Горското стопанство в Пазарджик. Очаква се към тях да се присъединят и доброволци от цивилното население.

Припомняме, че от няколко дни за региона важи екстремален индекс за опасност от пожари, по данни на Националния институт по метеорология и хидрология. Това означава, че всеки от нас трябва да е особено предпазлив и бдителен, за да не се стига до подобни инциденти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?