49

Пожарникари в Смолян показаха как режат кола, за да извадят пострадал

Атрактивна демонстрация направиха смолянските пожарникари в центъра на града като част от Седмицата на пожарната безопасност. Служители на пожарната служба демонстрираха техника и аварийно-спасителна дейност. Смолянчани имаха възможност да разгледат отблизо противопожарни автомобили, 30-метрова автомеханична стълба и друго специално оборудване.

Десетки малчугани участваха в беседи, тематични викторини и игри. Хит за децата бяха снимките в пожарния автомобил, издигнати на високо с автомеханичната стълба.

Кулминацията за събралата се публика бе демонстрация на действия при тежко пътно произшествие, когато се налага пострадалият бързо да бъде изваден от силно деформиран автомобил. Със специална техника пожарникарите разрязаха колата. Младежите – доброволци от Българския червен кръст в Смолян, се включиха, прилагайки техники за оказване на спешна медицинска помощ на пострадалите.              

По повод празника беше открита изложба металопластика на Боян Симеонов –  служител на РСПБЗН-Смолян. Произведенията са тематични за пожарникарската професия. Изработени са от детайли от основните помощни средства, използвани в работата на всеки огнеборец при гасене на пожари, овладяване на бедствия и отстраняване на аварии.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?