49

Пожар избухна в заведение в Смолянския театър

Пожар избухна днес в кухнята на едно от заведенията в сградата на Родопския драматичен театър в Смолян. Огънят бързо бе потушен от пожарникарите. Заради инцидента обаче всички работещи в театъра бяха евакуирани.

Сигналът за инцидента е подаден около 10 и 30 часа от една от танцьорките на Ансамбъл "Родопа".

"Влизайки момичетата тичаха навън и казаха, че кухнята се е запалила, аз видях само турмата и се обадих на тел. 112, сигнализирах веднага", каза Милана Сивкова - танцьор в ансамбъл "Родопа". 

Огънят тръгнал от запалила се мазнина в един от фритюрниците.

"Оттам се разпростира върху плота на кухнята и се запалва аспирацията на заведението. Бързата реакция на колегите от театъра с пожарогасители, както и това че спряхме веднага тока и екипа на пожарната дойде достатъчно бързо, предотврати по-голямата беля", каза Андриан Петров - художествен ръководител на ФА "Родопа".

Заради инцидента, всички работещи в театъра бяха евакуирани. Част от помещенията на горните етажи са силно задимени.  "Навсякъде е мъгла и то гадна мъгла, такава, която може и проблеми да има, ако човек седи дълго време вътре", каза Румен Бечев - директор на РДТ "Николай Хайтов". 

Всички репетиращи в сградата бяха освободени, за да не се натровят от газовете. Репетициите на актьорите от театъра и фолклорните изпълнители от Ансамбъл "Родопа" ще бъдат подновени след два-три дни.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?