Следвайте ни

Похотлив старец с по-леко обвинение

Дядо Касим Османов не изнасилил 13-годишна, само блудствал с нея, иска да излезе от ареста

Обвинението срещу похотливия 72-годишен Касим Османов от маджаровското село Долни Главанак е променено от изнасилване на блудство с 12-годишно момиче, научи "Хасковска Марица". От Хасковската окръжна прокуратура делото е прехвърлено на районните магистрати в Харманли.

Старецът бе арестуван през април т.г. и от тогава е в следствения арест. Според разследващите възрастният мъж заплашил с нож и завлякъл насила в къщата си детето, което играело пред дома му. Родителите на малолетната жертва са дървосекачи, които работили в района. 

Заради промяната в обстоятелствата вчера защитата на Османов е внесла в Харманлийския районен съд жалба, в която се иска възрастният мъж да излезе от килията срещу по-лека мярка за неотклонение.

В началото на лятото Османов даде втора ДНК проба. Тя беше взета по искане на разследващ полицай от Харманли. Процедурата се наложила, след като бил смачкан етикетът с името на обвиняемия от първия тест, преди да бъде изследван. Тогава от задържания под стража дядо беше иззета епителна тъкан от вътрешната страна на бузата му.

Ако вината на Касим бъде доказана впоследствие пред съда, предвиденото наказание е от 2 до 8 години./Марица

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?