Следвайте ни

Поход срещу рака на гърдата утре в Димитровград

viber icon

Благотворителен поход срещу рака на гърдата ще се проведе утре - 13 юни, в Димитровград, съобщиха от кметството.

Той ще тръгне  от новата автогара по бул. "България” в 19 часа. Половин час по-късно. на площад "Поезия" ​започва концерт в подкрепа на каузата .Участие ще вземат фолклорните групи "Гайтани", "Гайтанчета", "На мегдана", Балетна школа "Калея" и ВГ "Слънчогледи" при ОП "Детски и младежки център".

Кампанията е подкрепена от AVON. През 2018 г. в Димитровград се проведе най-големият благотворителен концерт в страната, който превърна регион Хасково в най-големият дарител в кампанията за България. Тази година градът, събрал най-много средства, ще получи допълнително 10 000 лв. от компанията за ремонт на хасковското онкологично отделение.

Целта на организаторите е да популяризират каузата и дадат повече гласност на борбата срещу рака на гърдата. Много често на събитията им идват и ​жени, засегнати от коварната болест. Те получават своевременна подкрепа и насоченост към фондация "Една от 8" на Нана Гладуиш. Всяка година фирмата организатор прави дарения на фондацията, за да бъде оказвана психологична подкрепа, консултации с психолог, закупувани и изпращани на засегнатите жени сутиени, тюрбани и други./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?