1553
Следвайте ни

Погнаха лекар от Мадан за фалшиви ваксинации

viber icon

Лекар в Мадан се разследва заради фиктивни ваксинации срещу COVID-19. В електронната система като имунизирани са вписани хора, на които той реално не е поставил доза.

Прокуратурата образува досъдебно производство, съобщи bTV.

Жена отива да се ваксинира с препарата на "Янсен". И разбира, че вече има поставена доза от друга ваксина - "Астра Зенека". При това от личния ѝ лекар.

"Направих си ваксината и отидох на работа, казаха ми, че по-късно ще ми издадат сертификата, само трябва да се обработи в системата. След половин час ми се обадиха и ми казаха, че имам поставена първа доза на "Астра Зенека", която не знам откъде е дошла", обясни жената.

В тази ситуация се оказват още трима души. Двама от тях също са от пациентската листа на лекаря.

Версията на лекаря д-р Георги Андреев е , че е допусната техническа грешка.

"Няма да говоря нищо, за да не пострадат колеги. Не съм правил фиктивни ваксинации, допуснали сме технически грешки с програмата", твърди лекарят.

През месец май, след получен сигнал, местното РЗИ извършва проверка. Установени са нарушения на Наредбата за имунизациите, заради, които е съставен акт на лекаря. С колко е глобен - здравното министерство не посочва в писмения си отговор до bTV. Здравната каса също санкционира д-р Андреев - с по 150 лева за всеки случай на фиктивна ваксинация.

Преди два дни прокуратурата образува досъдебно производство по случая - за компютърна измама.

"Затова, че извършителят през април и май месец е поддържал заблуждение у служители в РЗОК-Смолян, че са ваксинирани определени лица с ваксина от него, като е въвел компютърни данни в електронния регистър на имунизираните лица , а в действителност не е поставена ваксина, целта е да се набави облага за себе си или другиго", обясни Недко Симов, окръжен прокурор на Смолян.

Проверява се целият период, в който лекарят е поставял ваксини срещу COVID-19, за да се види дали няма и други фиктивни ваксинации. Работи се по различни версии - включително мотивът да е 10-те лева, които касата плаща на лекарите за поставена доза или пък самите пациенти да са поискали фиктивното ваксиниране.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Това е Марица

Това е Марица

22.10.2021 | 22:54

Тук трябва яко да се лъже и манипулира . На тия тролове в Марица за това им се плаща . Да лъжат и мажат . Нормално е нищо от статията да не е истина .

Отговори
6 0
Ич няма бе

Ич няма бе

22.10.2021 | 22:35

Ниееее бе У неговите паценти на който той им е бил уж ваксина чифутските контролни органи в суверена България не са намерили заложения от тях чип във ваксината и тия пациенти като уфци в стадото им се губят като чипосани А махнете чипа на вашето куче чипосано та да видите ко шъ ви съ случи А тук става въпрос за рая чипосана уж която и се губи реално на чифутската пасмина Няма кък чиповите да са в лекарското кошче а пък уж ваксинираните по списък да се разхождат ей така И тва да знаете не е конспирация Ако имате някакви други неконспиративни теорий Моля споделете ги

Отговори
3 1
Случая няма фалшиви сертификати

Случая няма фалшиви сертификати

22.10.2021 | 21:44

А стига сте ни манипулирали бе ... Иди.о.ти.

Отговори
7 2
В статията не са посочени факти за фалшиви сертификати

В статията не са посочени факти за фалшиви сертификати

22.10.2021 | 21:37

Щом няма налични намерени сертификати на неваксинирани лица няма основание да си пишат само глупости за фалшиви сертификати. Стига вече с тези предположения.

Отговори
7 2
Какви фалшиви сертификати бе

Какви фалшиви сертификати бе

22.10.2021 | 21:31

в Системата е допуснал техническа грешка с наименованието на ваксината. Всичко друго е бля-бля-бля. Фалшификат е когато от истински документ създадеш друг на друго лице.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?