Следвайте ни

Подменят 27 км водопроводи в Свиленградско

Вътрешната водопроводна мрежа на селата  Капитан Андреево, Момково, Левка и Студена ще бъде реконструирана с помощта на програмата за развитие на селските райони. Община Свиленград вече е обявила обществени поръчки за три от селата.

Реконструкцията на мрежата в Капитан Андреево с дължина 5 099 м, ще струва над 1.1 млн. лв. В Студена ще се ремонтират 6407 м, а парите са 1 367 742 лв. В Левка за 838 214 лв. ще се обновяват 3 847 м.

Договорът за проекта е от октомври 2018 г., като за четирите села сумата е близо 6 млн. лв. Ще бъдат обновени вътрешните им водопроводни мрежи, като се сменят амортизираните етернитови тръби, по които често стават аварии, с нови полиетиленови тръбопроводи. Обновената ВиК мрежа ще е с обща дължина 27 км.

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?