Следвайте ни

Почетният ни консул в Конго дари храни за 550 души в Смолян

viber icon

Почетният консул на България в Демократична република Конго Теодора Игнатова се срещна с кмета Николай Мелемов, за да предостави поредното дарение  от хранителни продукти и дезинфектанти за крайно нуждаещи се от община Смолян. Помощта във връзка с пандемията от Covid-19  е била предоставена на ,,Българска национална гайдарска асоциация‘‘ с финансовата  подкрепа от Фонд "Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България, обясни почетният консул.

Закупена е храна, многократни предпазни средства и дезинфектанти за 250 домакинства. Около 550 човека ще се възползват от тази помощ, посочват от управата на областния град. Всички тези продукти от първа необходимост ще бъдат раздадени в селата Широка Лъка, Левочево,  Бостина, Писаница, Хасовица, Соколовци и Кутела. Решихме, че е най-добре кметовете на населени места да преценят кои хора да подпомогнат, защото те познават техните нужди и затруднения, посочи госпожа Игнатова.

Кметът Мелемов благодари на почетния консул, че с организираното дарение помага на жители от община Смолян  в този изключително труден момент, който настъпи за много хора вследствие на пандемията с короновируса и предприетите мерки против разпространяването й.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с вируса COVID-19 в България. Фондът подкрепя дейности, насочени към първостепенни нужди, включително доставка на храни, лекарства, предпазни средства, ежедневна грижа, психологическа помощ и друг вид подкрепа, с които се цели оказване на помощ на най-уязвимите групи в обществото.

На срещата при кмета присъстваха председателят на Българската национална гайдарска асоциация Петър Янев, зам.-кметът Марин Захариев и директорът на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова, съобщиха от община Смолян.

Припомняме, че Почетният консул на България в Демократична република Конго Теодора Игнатова дари 100 пакета храни за крайно нуждаещи се хора от община Смолян в навечерието на Великден.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?