71

По водния проект: Започва асфалтирането на разкопаните улици в Смолян

От 10 май започва полагането на асфалт по разкопаните улици от втория воден проект в Смолян, увериха изпълнителите от ДЗЗД  „Пашмакли“.

Улиците бяха разкопани през миналата година и месеци наред хората недоволстваха и вдигаха протести заради проточилия се ремонт и проблемите, които създава.

Изпълнителите на проекта участваха в работна среща по инициатива на областната администрация в Смолян с представителите на заинтересованите страни по проекта „Интегриран воден проект на агломерация Смолян". Целта бе да се проследи на какъв етап е изпълнението на проекта и да се предприемат мерки за довършване на неасфалтираните улици съгласно договорните условия на  „Червената книга“ по Фидик, съобщи главният секретар на Областна администрация Андрей Кадишев.

Идеята е срещите за изпълнението на водния проект да бъдат провеждани всеки месец, за да  може и гражданите да бъдат информирани за работния процес.

Възстановяването на настилките по разкопаните от месеци улици в Смолян е незадоволително, констатираха  от ВиК-Смолян, възложител на проекта.

„Няма представен линеен график за  възстановяване на настилките. Работи се с едно звено, подготвени са две улици в кв. Райково - ул.„Незабравка“ и  ул. „Георги Русинов“, но засега положен асфалт няма. Имаме  14 улици с не възстановени  настилки, някои от тях са от февруари 2021 г. С писмо до инженера от 8 април 2022 г. констатирахме, че работната програма не съответства на действителния напредък и трябва нова работна програма със срокове за възстановяване на настилки, които трябва да бъдат завършени в края на месец юни т.г. Списъкът с улиците е изпратен, като приоритетно трябва да се асфалтират най-старо разкопаните. Те са групирани главно в „Нов център“, „Стар център“ и „Каптажа“, обясни “, каза директорът на ВиК –Смолян инж. Георги Василев.

На срещата стана ясно още, че от Оперативна програма 'Околна среда (ОПОС) е одобрена, без технически корекции, верификацията за разходите  за ул. Хан Аспарух“.

Предстои старта и на втората част от проекта за Водния цикъл, която включва около 19 км канализация и около 13 км водопровод.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?