Следвайте ни

По един мандат за ГЕРБ, ИТН, ДПС и БСП в Смолянско

ИТН и ДПС се борят за втората позиция в областта

viber icon

По един мандат за ГЕРБ, Има такъв народ, ДПС и БСП. Това са очакванията в партиите за вота в Смолянска област в първия час след края на изборния ден. От полицията в Смолян съобщиха, че изборният ден навсякъде е приключил навреме и спокойно. 

В областния град Смолян гласовете за ГЕРБ и Има такъв народ са почти равни. В областта, обаче, по първоначални данни, интригата е чия е втората позиция, тъй като Има такъв народ и ДПС имат почти равен резултат, коментират от партийните централи. Четвъртата позиция е твърдо за БСП. 

Почти сигурно е, че в 46-тия парламент влизат по един депутат от ГЕРБ, Има такъв народ, ДПС и БСП. Ако това са водачите на листите на партиите, то имената на депутатите би трябвало да са д-р Даниела Дариткова, Мика Зайкова, Хайри Садъков и Петя Михалевска. 

Две жалби е препратила РИК на Районната прокуратура за изборни нарушения. Те са подадени от упълномощен представител на Коалиция „Демократична България – Обединение“ за незаконна агитация в Борино. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?