Следвайте ни

Площадът в Девин ще се сдобие с пеещ фонтан

С "първа копка" стартира ремонта на централната градска част на Девин. Финансирането е целево от държавата, по постановление на Министерски съвет.

 Стойността на проекта е 1 800 000 лв. Предвижда се подмяна на настилки и обединяване на пространствата по цялата пешеходна част. Водата е заложена като основен акцент в площадното пространство между ул. ”Освобождение” и ул. „Орфей”, като се предвижда изграждане на пеещ фонтан, съобщиха от общинската управа.

Около Културния дом с ефектно осветление също ще "танцуват" водни струи. Предвижда се и обособяване на пространство за градски мероприятия с видеостена. Ще се оформят и кътове за отдих, оборудвани с пейки, кошчета, велостоянки, указателни табели на възлови места, осветителни тела. По ул. „Освобождение“ се предвижда поставянето на LED соларни лампи.

Кметът на Община Девин Красимир Даскалов пожела здраве и успех на хората, ангажирани с реализацията. 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?