Следвайте ни

Площадът в Девин ще се сдобие с пеещ фонтан

viber icon

С "първа копка" стартира ремонта на централната градска част на Девин. Финансирането е целево от държавата, по постановление на Министерски съвет.

 Стойността на проекта е 1 800 000 лв. Предвижда се подмяна на настилки и обединяване на пространствата по цялата пешеходна част. Водата е заложена като основен акцент в площадното пространство между ул. ”Освобождение” и ул. „Орфей”, като се предвижда изграждане на пеещ фонтан, съобщиха от общинската управа.

Около Културния дом с ефектно осветление също ще "танцуват" водни струи. Предвижда се и обособяване на пространство за градски мероприятия с видеостена. Ще се оформят и кътове за отдих, оборудвани с пейки, кошчета, велостоянки, указателни табели на възлови места, осветителни тела. По ул. „Освобождение“ се предвижда поставянето на LED соларни лампи.

Кметът на Община Девин Красимир Даскалов пожела здраве и успех на хората, ангажирани с реализацията. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?