Следвайте ни

Пиян и дрогиран подлуди 112, ето лъжите му

viber icon

Пиян и дрогиран девинчанин беше задържан за 24 часа в ареста за лъжливи сигнали за ПТП и поставена бомба в училището в девинското село Триград.

26-годишният Мариян А. се развихрил вечерта срещу неделя. Първо звънял от различни телефони и под различен претекст в Районното управление в Девин и се заяждал с полицаите. От 1 до 4 часа през нощта той направил и серия лъжливи сигнали на тел. 112, в които заявявал, че е станала катастрофа и е поставена бомба в училището в селото.

"Въобще не е бил на посоченото в сигналите място. В неадекватно състояние е търсил компания и я е намерил в лицето на полицаите, но тази компания и тези лъжи излизат доста солено", коментира директорът на ОД на МВР - Смолян Николай Димов. За подаване на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, предвиденото от законодателя наказание е лишаване от свобода до две години.  

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?