Следвайте ни

Пиян и дрогиран подлуди 112, ето лъжите му

viber icon

Пиян и дрогиран девинчанин беше задържан за 24 часа в ареста за лъжливи сигнали за ПТП и поставена бомба в училището в девинското село Триград.

26-годишният Мариян А. се развихрил вечерта срещу неделя. Първо звънял от различни телефони и под различен претекст в Районното управление в Девин и се заяждал с полицаите. От 1 до 4 часа през нощта той направил и серия лъжливи сигнали на тел. 112, в които заявявал, че е станала катастрофа и е поставена бомба в училището в селото.

"Въобще не е бил на посоченото в сигналите място. В неадекватно състояние е търсил компания и я е намерил в лицето на полицаите, но тази компания и тези лъжи излизат доста солено", коментира директорът на ОД на МВР - Смолян Николай Димов. За подаване на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, предвиденото от законодателя наказание е лишаване от свобода до две години.  

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?