2374
Следвайте ни

Пет двойки празнуват златни сватби в Момчиловци

viber icon

Пет двойки празнуват златни сватби в Момчиловци. По традиция в Деня на християнското семейство, 21 ноември, в родопското село почитат двойките, които отбелязват половин век брак. 

„Заради наложените мерки и пандемията няма да се състои специалното тържество, което предизвикваше изключително топли емоции. Както през миналата година, така и сега ще минем по домовете на семействата, ще ги уважим и ще им връчим удостоверения за успешен 50-годишен брак и други подаръци от всички институции в Момчиловци. По този начин искаме да ги накараме да се почувстват празнично на един от най-големите християнски празници – Въведение Богородично или по-известен като Деня на християнското семейство и православната младеж“, каза кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.

Ще се почетат и семействата с новородените през годината бебета, които този път са шест.  „Две от тях обаче живеят постоянно в Момчиловци и ние ще им обърнем особено внимание. Както обикновено от кметство Момчиловци те ще получат православна детска Библия, която да ги въведе в първите стъпки на християнството. За бебенцата ще има и много други подаръци, осигурени от институциите в селото“, каза Суркова.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?