Следвайте ни

Пазарджик събра 33 хил. лв. за Георги Арнаудов

viber icon

Лечението на младежа струва 300 000 лева. В негова подкрепа са поставени дарителски кутии, организират се спортни събития, базари.


Само за няколко дни са събрани 33 572 лева за лечението на 18-годишния Георги Арнаудов от Пазарджик. След като преди старта на учебната година негови учители от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт призоваха родители и деца да не харчат пари за букети, а да ги дарят за предстоящата терапия на младежа, почти всички училища в града и околни села се отзоваха, а с общите им усилия кампанията за младежа бележи едно много добро начало.


Георги е с тумор на таза, който е увредил и някои от костите. Болница в Германия се е ангажирала да го лекува, но за целта са необходими общо 300 000 лева.


Кампанията продължава. В почивните дни бяха проведени и благотворителни мачове, средствата от които ще бъдат дадени на младежа. В магазини в Пазарджик, околни градчета и селища, Пловдив и Ямбол са поставени дарителски кутии за него.

Мнозина проявиха човешко съчувствие към младия човек, изправен пред тежко изпитание. От няколко дни в социалните мрежи тече и благотворителен базар. Всеки може да предложи вещи, а който пожелае да ги купи, трябва да преведе сумата за Георги. Има и организатори, които посредничат на хора, нежелаещи или неможещи да се справят с банките.  


Непрекъснато се раждат нови идеи за привличане на постъпления. Една от тях: в деня на изборите да се поставят дарителски кутии на входа на избирателните секции и да видим кандидат-кметовете и общинските съветници (както и граждани) колко са съпричастни, предложи Димитрия Церова. Сумата е голяма, но трябва всеки да помогне колкото може. И дано е навреме! - призовава още тя.

Разкрита е и банкова сметка за набиране на дарения: 


Георги Йорданов Арнаудов (GEORGI YORDANOV ARNAUDOV): BG72RZBB91551011086230, BIC RZBBBGSF, валута - BG Lеva, Райфайзенбанк.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?