Следвайте ни

Първият ваксиниран в Смолянско е шефът на Спешна помощ

viber icon

Първият ваксиниран в Смолянска област срещу Ковид -19 е д-р Велин Денев, директор на ЦСМП-Смолян. След преглед и подписано информирано съгласие, първата доза от ваксината бе поставена на още един лекар и трима фелдшери от Центъра.

"Имунизациите с „COMIRNATY” се извърши от екип на специализирания имунизационен кабинет от ЦСМП, след проведен инструктаж и под наблюдение на специалистите от здравната инспекция. Петимата медици не споделиха за странични реакции. Утре с ваксинацията продължават в специализираните имунизационни кабинети в МЦ-Смолян и МБАЛ на областния град", съобщиха от РЗИ.

"Добре се чувствам след първата игла, всичко е наред. Заплахата е всеобща, страхувах се, защото се работи с болни с Ковид 19, с хора, които не знаят, че са болни и това е по-добрия вариант, поради естеството на работата и факта, че сме на възраст над 40 години", каза д-р Маргарита Стоева, ординатор в ЦСМП - Смолян.

"Аз правих ваксините на другите и накрая направиха и на мен. Няма нищо страшно", каза Емилия Аянска, фелдшер в Спешна помощ. Тя призова да не се четат "глупости в социалните мрежи", а да се чуят капацитетите във вирусологията и имунологията". "Ако не бяха ваксините все още средната продължителност на живота щеше да 38 години като в средните векове", каза Аянска.

Предстои да бъдат ваксинирани утре по 10 медици в специализираните имунизационни кабинети в МЦ-Смолян и в МБАЛ на областния град. Следваща доставка на ваксината очакваме през януари, каза д-р Кубатева.

На снимката: Ваксинират д-р Денев.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?