Следвайте ни

Паника в Родопите! Издирват 23-годишен, изчезнал за втори път

viber icon

23-годишен младеж е изчезнал преди два дни. По молба на близките му е обявен за издирване. Изчезналият Ивелин Велинов Узунов е от Смилян, съобщи полицията в Смолян.

Младият мъж е напуснал дома си на 26.09.2020 г. около 9 часа. Последно е забелязан около 09:30 часа в центъра на селото. От тогава няма връзка с него и не се е прибирал. Ивелин е с ръст около 182 см, с кафяви очи, облечен е със сива буза, сини дънки и черни гуменки тип кецове.

След получаване на сигнал от близките на момчето са организирани издирвателни действия, в които участват около 10 служители на РУ-Смолян, полицейски следови кучета, служители на ТП ДГС – Смилян, доброволци. От полицията умоляват гражданите, които имат информация за местонахождението му, да се обадят в най-близкото управление на МВР или на тел.112.

Ивелин изчезва за втори път. Преди 3 години той бе издирван 10 дни. Тогава излязъл от родната си къща, като казал, че ще се разходи, оставайки мобилния си телефон. Той бе открит от пожарникаря от Смолян Васил Вълчев, майка му Ана и сестра му Захарина, които го забелязали неадекватен легнал край пътя до водосъбирателна шахта до махала Доганово. Тримата ходели да работят на градината на старата си къща, когато го забелязали в безпомощно състояние. Станало ясно, че се е крил в сеното в плевня край смолянското село Пещера. Бил бос, защото си хвърлил обувките и чорапите. Ивелин бил с измръзвания, с опасност за живота, но оцелява след лечение в смолянската болница.

Тогава над 50 души дневно от полицията, доброволци и близки, го издирваха по десетки сигнали, че е виждан от различни села в региона. Единствения сигурен знак, че е жив бе снимка от фотокапан за мечки в село Турян.

След като бе открит Ивелин обяснил пред баща си Велин и чичо си Бисер, че се е загубил в гората и карал дни наред само на вода от планинските ручеи.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?