Следвайте ни

Панагюрище има своя нов звезден клас

 В препълнената зала на Театър Дом-паметник – Панагюрище, на официална церемония „Звезден клас‘ 2017“, 276 деца и младежи от община Панагюрище, с изявени дарби в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата, получиха признание за високите си постижения през изминалата 2017 година. Всичкие получиха закрила и финансово стимулиране за развитието си. Средствата за този стимул са подсигурени от Общинския бюджет, „Асарел-Медет“ АД и „Оптикс“ АД. По силата на Дарителски договор между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище от 2012 година, Дарителят  дублира  сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца. От 2013 година „Оптикс” АД също подкрепя финансово проекта „Звезден клас“.

На официалната церемония по награждаване даровитите деца на община Панагюрище присъстваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, общински съветници, изпълнителният директор на „Оптикс“ АД инж. Иван Чолаков, изпълнителният директор на „Оптикоелектрон груп“ АД инж. Никодим Казанджиев, изпълнителният директор на „Микро Вю Ендоскопи Оптик“ АД Марин Филин, прокуристът на „Асарел-Медет“ АД Галя Костова, директори и представители на образователни и културни институции.

С презентация бяха представени постиженията на даровитите деца на община Панагюрище в сферите на изявите си и спечелените места и награди от конкурси, олимпиади и състезания през 2017 година.

Всички деца и ученици получиха медали, а техните ръководители – плакети, с изобразени на тях логото на Община Панагюрище и символа на проект „Звезден клас“.

Музикален поздрав отправиха панагюрските таланти Габриела Шкодрева и Дейвид Белишки.

Официалната церемония по награждаване даровитите деца на община Панагюрище за 2017 година завърши с демонстрации на спортистите от Спортен клуб „Таекуон-до-Один“.

Източник: Пресцентър на Община

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?