3906

Пампорово се стяга за голямото ски спускане със знамена и носии за 3 март

От сдружение "Голямото ски спускане със знамена и носии - 3 март" отново организират събитието за отбелязване на Националния празник на България в Пампорово.

"Преди 7 години поставихме началото на една пъстра и сплотяваща традиция за честване на 3-ти март, която по самобитен начин съчетава любовта ни към планината, преклонението ни към освободителното дело на нашите предци и красотата на етнографското наследство на различните фолклорни области на България. Голямото ски спускане в народни носии е събитие, което създадохме заедно и заедно превърнахме в дългоочакван празник на единство, радост и сплотяваща емоция", казват организаторите.

От 10:30 часа до 11:30 часа на 3-ти март всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да избегнат опашки на лифт „Студенец“, организаторите препоръчват да се използват и другите съоръжения – лифтове „Стойките“ и „Малина“.

До 11:20 ч. участниците се събират на връх Снежанка за снимки и песни, да се запознаят и да разпънат голямото знаме. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрулът ще се грижи за подреждането и безопасността на участниците. Точно в 11:30 ч. започва спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на "Студенец". Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни спътници на спускането. Шествието ще акостира на плаца „Студенец“, където точно в 12:00 всички дружно ще пеят българския химн. Традиционно ще се извият и големи хора.

За да държи висок празничния дух в зона „Студенец“, тази година от "Пампорово" АД са подготвили богата музикална програма – Военният духов оркестър ще се грижи за настроението преди шественото спускане, а след него певицата Татяна ще изпълнява любими народни песни.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Само в кочината

Само в кочината

01.03.2024 | 02:38

Простотия до шия!

Отговори
1 1
tutyu

tutyu

29.02.2024 | 18:28

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:[--- https://use.my/medinfo

Отговори
0 2

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?