Следвайте ни

Пампорово приема 21-я Международен конгрес на Интерски

viber icon

От 17 до 23 март, курорта Пампорово ще бъде домакин на 21 Международен конгрес на Интерски, който се провежда веднъж на всеки 4 години и събира на едно място от най-добрите и изявени ски и сноуборд инструктори от цял свят. 

В програмата на конгреса са включени общо 120 мероприятия за обмен на опит в различни направления – алпийски ски, ски бягане, сноуборд, свободен стил, телемарк, обучение на хора с увреждания, над 70 лекции, както и специални вечерни демо сесии.

Откриването на мащабния форум е тази неделя, 17 март,  от 13 ч. на плац Студенец и ще бъде излъчвано на живо по Българската Национална Телевизия, съобщават от Пампорово АД.  Звезден отбор включващ някои от най-големите спортни звезди на България ще открие събитието, когато по писта „Стената“ ще се спуснат Екатерина Дафовска, Радослав Янков, Александра Жекова, Ренета Камберова, Йордан Йовчев и др.

Запръв път в историята на конгреса събитието ще включва и благотворителна кауза, а именно обучението и въвеждането в света на белите спортове на над 120 деца в неравностойно положение от региона. Целта на организационния комитет е да инициативата да продължи и през следващите няколко години, а за постигането и по време на конгреса ще има и дарителска кампания за набиране на средства посредством урни разположени на ключови места в курорта. 

Специални гости на церемонията по откриване на Интерски конгрес 2019, ще бъдат патронът на събитието – вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и на туризма – Николина Ангелкова.

Домакинството на събитие с подобен мащаб и посещаемост от хора от всички краища на света е много добра възможност за добро представяне и популяризиране, не само за Пампорово и региона, но и на цяла България, като атрактивна туристическа дестинация, заявяват организаторите.
 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?