49
Следвайте ни

Отварят ГКПП „Златоград“ отново след 4 месеца

viber icon

Подновява се работата на ГКПП „Златоград“. Преговори за това е инициирал областният управител на Смолян Стефан Сабрутев. Причината е удължаването на срока от гръцка страна за изграждането на пътя до новия пункт ГКПП „Рудозем“.

Постъпки са направени пред Министерството на здравеопазването, МВР и МВнР. Идеята е ГКПП „Златоград“ да може да заработи отново като се осигурят кабинет за тестване и инспектори, осъществяващи епидемичен контрол за преминаващите през границата.

„Уверението, което получихме е, че се работи по въпроса и до края на март 2022 г., ГКПП „Златоград“ ще бъде отворен“, каза областният управител.

Припомняме, че този граничен пункт бе затворен в  края  на март 2020 г., заради ограничителните мерки във връзка с COVID-19.

С отварянето на ГКПП „Златоград“ се осигурява пряка връзка на жителите на област Смолян със Северна Гърция, като по този начин се съкращава времето за пътуване и се избягват опашките от автомобили през летните месеци  на ГКПП „Маказа“.

ГКПП „Златоград“ е единственият граничен пункт в Смолянско и  има  голямо значение  за развитието на икономиката и туризма в района. Затварянето му се усеща осезаемо от бизнеса и жителите на Златоград и региона, подчертава Сабрутев.

 
 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?