Следвайте ни

Отстраниха цялото ръководство на ДПС в Доспат

viber icon

Цялото общинско ръководство на ДПС в Доспат е отстранено, обяви областният шеф на партията Салих Аршински на брифинг за края на номинационната кампания за кандидати за кметове и съветници на движението в областта. На заседание на областния щаб на ДПС на 2 септември е решено да се отстранят общинския председател на ДПС в Доспат Атанас Пържанов и още петима души, заяви Аршински. "Причината е несправяне с номинационната кампания, обосновани сигнали, че са правени опити за дискредитиране на потенциални наши кандидати и за колаборация със сегашния кмет на общината Елин Радев(ГЕРБ). Оценката ни е, че е създал атмосфера на терор в общината, неприемлива за демокрацията. Наблягам на неговото име, а не на партията, защото съм убеден, че всяка нормална политическа сила няма за цел да внася напрежение. Сигналът, който излъчваме е, че ние с този човек като деспотичен кмет не желаем да работим. В Доспат ще има не политическа битка, а война на изборите", заяви Аршински. Той подчерта, че решението е подкрепено от Централното ръководство на ДПС и че на изборите там ще се включи "целия възможен ресурс на партията".

"Въобще не е вярно, че налагам терор в общината и никога не съм работил с хората от ДПС в този четиригодишен мандат. Проблемът им е, че не могат да намерят свой кандидат, защото в община Доспат реализирахме проекти за 30 млн. лв. и в момента реализираме много инвестиции. 
Това, което е направено за 30 години назад не може да стигне инвестициите, които сега направихме за 4 години. Хората виждат какво се прави в общината, доволни са и затова не могат да намерят кандидат, който да управлява по-добре от мен общината", заяви Елин Радев.
Аршински съобщи, че номинациите на ДПС в региона подкрепят тримата им действащи кметове на общините Мадан, Рудозем и Борино - Фахри Молайсенов, Румен Пехливанов и Мустафа Караахмед. "В община Неделино ще подкрепим като независим сегашния кмет Боян Кехайов. Ще имаме кандидати за кметове и на всички останали общини, като само за кмет на община Девин ще излъчим кандидат в коалиция, заставаме зад нотариус Здравко Иванов. За община Чепеларе излъчваме един кандидат за кмет на общината -  счетоводителят Анета Пашалиева. В община Смолян имаме номинирани петима за кмет на общината и 35 души за общински съветници", заяви Аршински. Той посочи, че засега номинираните в региона няма да се оповестяват, тъй като не са утвърдени. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?