49

Отличиха новите почетни граждани на Девин

Девин отбеляза 110 години от Освобождението си от турско робство с редица събития. Кулминацията на тържествата бяха снощи на централния площад „Игор Юруков“, с тъpжecтвeнa зapя-пpoвepĸa на военнослужещи от 101 – ви Алпийски полк в Смолян и Военния духов оркестър на Пловдив.

 „Прекланяме глава пред паметта на войните дали живота си за свободата на родния ни край и нашата Родина. Длъжни сме да предаваме историята на бъдещите поколения, за да не се забравят героите на  Родопите, Девин и България. Трябва да помним и заветите им за род и Родина, да уважаваме ближния,  да почитаме възрастните хора и да се грижим за близките си. Вярвам, че единни ще продължим напред в годините и ще бъдем един до друг в добри и тежки моменти“, каза в словото си кметът на Община Девин Здравко Иванов.

Поздрав към множеството отправи и председателят на Общински съвет – Девин Наташа Василева.

Девинчани поднесоха венци и цветя пред Паметника на загиналите от община Девин във войните.

Между официалните гости бяха още заместник-кметът на Община Девин инж. Николай Юруков, избраните за народни представители в 48 – то Народно събрание от 22 – ри Многомандатен избирателен район от ДПС Хайри Садъков и Анджей Джандев, кметовете на общините Мадан, Рудозем, Златоград - Фахри Молайсенов, Румен Пехливанов и Мирослав Янчев, началникът на Регионалния инспекторат по образование Никола Запрянов, началникът на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Йордан Радев, началникът на Районно управление на полицията Здравко Абаджиев, Протойерей Тодор Веселинов и Ружди Скендеров - районен имам. 

Беше обявено и решението на Общински съвет – Девин, с което се удостояват видни граждани на общината със званието „Почетен гражданин на Община Девин“ – Стефан Ашиков (посмъртно), Анастас Чуртов (посмъртно), Трендафил Трендафилов (посмъртно), д-р Юлка Такева (посмъртно), д-р Михаил Калнев, д-р Севделин Яръмов, д-р Иванка Михайлова, Стефан Манолов, Стоил Кълвачев и Манол Ташков.

Почетните звания се присъждат по предложение на кмета на община Девин Здравко Иванов и писателя Емил Енчев, съобщиха от пресцентъра на управата.

За празника местни и туристи се веселиха с изпълненията на Нели Петкова и учениците от групи към ОДК и НЧ „Родопска просвета -1923“ – Девин.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?