Следвайте ни

Отлагат курбана срещу коронавируса в Забърдо, две телета оцеляха

viber icon

Кметът на Забърдо Валентин Черпоков отлага обявения за 19 юни курбан против коронавируса.

„Всичко сме приготвили да раздадем на 2000 души, но след препоръка от областния управител на Смолян Недялко Славов го отлагаме за след 1 юли, като свърши извънредната обстановка", каза Черпоков. Той иска да раздаде курбана срещу жертви от Ковид 19 и за здраве на народа на всички преминаващи по пътя Смолян - Пловдив при разклона за Забърдо. На мястото от 15 години през декември Черпоков раздава курбан срещу жертви по пътищата на Родината.

„Подготвил съм две телета за курбана, безалкохолни, всичко ще бъде осветено, ще се изпее и песента против коронавируса от певицата Теменужка Дукатева и трио "Средногорец", но след като свърши епидемичната обстановка. Отлагаме курбана заради пика на заразени в Смолянска област в последните дни", каза кметът на Забърдо.

Той е убеден, че трябва да се молим заедно за здраве и благополучие на населението, за да даваме пример и на младите за задружност. Надявам се с Божията помощ курбана да се осъществи и да ни донесе добри дни, каза Черпоков.

Песента за коронавируса написана по негова идея и е версия на "Рипни, Калинке да тропним" . В нея се призовава: "Рипни, Калинке, да тропниме, да са пукат душманите. Да са пукат вирусите - хем и мойте, хем и твойте. Бре, народе, мой народе, ти пази се да си силен. Да си силен, да си румен, здрав и бодър да се радваш".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?