Следвайте ни

Откриват център за подкрепа на лица с деменция в Смолян

viber icon

Община Смолян приключи проект за създаване на дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства. Центърът се помещава в сградата на бившия Тубдиспансер в областния град. Проектът бе осъществен по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата му стойност е 553 059 лв., а изпълнението му е 24 месеца, като изтича на 12 декември т.г.

Сградата е с 4 етажа, преустроена отвътре и с ремонтиран покрив. Осигурени са асансьор, стълбище, свързващо всички нива, котел на ток и пелети, чакалня, регистратура, кабинет за психолог и за индивидуална работа. Има също така кухня с трапезария, дневна стая, зала за лечебна физкултура, рехабилитация.

Капацитетът на дневния център е 40 ползватели и 8 души персонал. Услугата ще се предоставя с допълващ проект за обучение на кадри и набиране на ползватели. В съседство с този център се работи и по проекта за социалните жилища и целта е да се изгради един социален комплекс, каза зам.-кметът на Смолян инж. Мариана Цекова.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?