Следвайте ни

Откриха изгубено в планината семейство чужденци

viber icon

Семейство чужденци с четири деца, бе открито невредимо от планински спасители, пожарникари и полицаи, след сигнал, че  се е загубило в района на „Каньона на водопадите“ над Смолян. Сигналът на тел.112  подала съпругата на английски език. Жената е гражданка на Израел. Семейството било на почивка в страната и обикаляло и други райони. Описала, че се намира в подножието на връх "Перелик". По-късно планинските спасители я намерили до пречиствателната станция в подстъпа към върха с трите им деца.


Съпругът й с едно от децата се върнал обратно към „Каньона на водопадите“,  тъй като там си оставил колата. Мъжът е бил без телефон. Успял да намери хора в района на конна база в началото на туристическия маршрут и се обадил, че е невредим. 


В резултат на проведеното издирване, всички са невредими и в добро здравословно състояние, съобщиха от полицията и планинска спасителна служба.  

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?