Следвайте ни

Откриха изгубено в планината семейство чужденци

Семейство чужденци с четири деца, бе открито невредимо от планински спасители, пожарникари и полицаи, след сигнал, че  се е загубило в района на „Каньона на водопадите“ над Смолян. Сигналът на тел.112  подала съпругата на английски език. Жената е гражданка на Израел. Семейството било на почивка в страната и обикаляло и други райони. Описала, че се намира в подножието на връх "Перелик". По-късно планинските спасители я намерили до пречиствателната станция в подстъпа към върха с трите им деца.


Съпругът й с едно от децата се върнал обратно към „Каньона на водопадите“,  тъй като там си оставил колата. Мъжът е бил без телефон. Успял да намери хора в района на конна база в началото на туристическия маршрут и се обадил, че е невредим. 


В резултат на проведеното издирване, всички са невредими и в добро здравословно състояние, съобщиха от полицията и планинска спасителна служба.  

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?