Следвайте ни

От битака в Димитровград: проверяват ни, сякаш сме рецидивисти

viber icon

ДИМИТРОВГРАД, Марица

Жандармерия, полиция и данъчни продължиха и днес масираните проверки на Неделния пазар в Димитровград. Акцията на най-голямото тържище в Южна България започна преди 3 дни. Празни останаха масите в зоната на т.нар. куфарни търговци, които предлагат турска и китайска стока.
На повечето маси бяха изкарани стоки. В ранните неделни часове част търговците се събрали на спонтанен протест на улица „Ивайло.” Край някогашната консервна фабрика. До ескалация на напрежението и ексцесии не се стигнало, разказаха очевидци Недоволни обясниха, че не са против проверките, а срещу начина, по който се правят. Някои от пазарджиите се оплакаха от грубо отношение на проверяващите. „Ровиха в чантите на клиентите ни и търсиха касовите бележки. Това е недопустимо. Нека проверяват, но да е цивилизовано, не сме рецидивисти”, споделиха наематели на павилиони на битака.
Проверяващи пък отрекоха да е имало грубо държание от тяхна страна. Според тях продължителността на акцията зависила от от самите търговци и съдействието, което оказват на екипите..
„Жандармерийските камионетки и полицейските патрулки са до всеки подстъп за пазара. Това плаши клиентите ни”, обясни търговец.
От извършените проверки най-сериозните констатирани нарушения са липсата на касови апарати устройства в 4 от обектите, неиздаване на фискални бонове и несъответствие на касовата наличност с отчета в един павилион. Установени са и имитации на стоки от защитени търговски марки, като в един от случаите е образувано досъдебно производство, съобщиха от НАП.
„Денонощният контрол за движението на стоки към и от пазара в Димитровград и проверките ще продължат дни или седмици, в зависимост от поведението на търговците и доколко съдействат”, обясниха от НАП./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?