Следвайте ни

Освободиха от поста директора на ДФ „Земеделие" в Смолян

viber icon

С поста си се раздели директора на ОД на ДФ" Земеделие" в Смолян Денислав Костов. Пред "Марица" той заяви, че ще си търси правата по съдебен път.

"На 22-ри юни ме извикаха при изп. директор Борис Михайлов в София. Той ми каза, че не познава мен и работата ми, нищо лично, но трябва да не съм директор на Областната дирекция. Предложи ми компромис - да ме оставят експерт, за да помагам на новия директор, но да не се бъркам в работата му. Отказах и ми предложи по взаимно съгласие да се разделим. Казах, че не съм направил нищо и не мога да се съглася по такъв начин да ме освободят или понижат. Тогава заяви, че са ми променили длъжностната характеристика и на тази база ме освобождават. Тази длъжност се води висша държавна длъжност и за нея има точни изисквания, на които отговарям. Според новата длъжностна характеристика, която сега ми заявиха, трябва да имам висше юридическо образование с аграрна насоченост, каквото и да значи това. Аз имам висше икономическо образование и съм европейски експерт по селските райони. Тръгнал съм преди 11 години от най-ниското стъпало като експерт и благодарение на работата ми съм стигнал до поста директор, след конкурс", каза 38-годишният Костов.

Той е категоричен, че ще си търси правата по съдебен път. "Сега съм длъжен да водя дело, защото начина, по който се случват нещата е много гнусен и гаден. Разбирам да кажат, че ми нямат доверие, ще го разбера, но няма мотиви за моето освобождаване, не става ясно на база на чие решение. Жалкото е, че буквално си дадох здравето в работата, живял съм с проблемите на хората, и в един момент, защото съм от ГЕРБ, ме освобождават", коментира Костов.

Той е общински съветник в ОбС - Смолян и на парламентарните избори през април т.г. беше в листата на ГЕРБ.

Костов отправи прощални думи към колегите си публично в социалните мрежи. 

Освободена от поста е и Иванка Георгиева-директор на ОД "Земеделие "

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

GROB

GROB

27.06.2021 | 21:43

Като уволняват ГЕРБ няма проблем ,ама като уволняват тях били експерти .Тези преди вас не са ли били експерти.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?