Следвайте ни

Осветиха ВИП-стая и реанимационен сектор в Ендокринологично отделение в Смолян

viber icon

В Ендокринологично отделение на  МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” АД  вече функционират ВИП-стая и реанимационен сектор. Днес отец Георги освети новите придобивки, а гости на церемонията бяха д-р Даниела Дариткова, д-р Момчил Хубчев – председател на РЛК, лекари, медицински сестри, санитари и дарители.

„Отделението е с дълга и богата традиция, в него са работили много изтъкнати ендокринолози. Преди една година трябваше да се лекувам тук. Тогава реших, че трябва във всяко едно отделение да има по една по-специална стая, за да може човек да се чувства комфортно, а в терапията изключително важен фактор за оздравителния процес е околната среда. С колегите взехме решението да направим 8-ма стая ВИП”, каза началникът на Ендокринологично отделение д-р Емилия Апостолова.  

За реализиране на идеята са се включили много спонсори, а цялостната мебелировка е дарение от „Кеми дизайн”.  

Наред с ВИП-стаята отделението вече има и интензивна стая, където ще се приемат пациенти с тежки нарушения. Тя разполага с пациентски монитори и всичко необходимо за реанимация.

„Смятам, че тези малки придобивки на фона на всичко, което се случва и напрежението от пандемията, осветяват позитивно дните ни”, допълни още д-р Апостолова.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Гого

Гого

10.03.2021 | 09:18

Хората , разболели се от Ковид нямат нужда от ВИП легла, а от повече легла, за да не умират по стълбите на болницата... Това са пълни неадекватници, сякаш не живеят тук и сега, в условия на избухващата трета вълна? Геребери- марсианци!

Отговори
0 0
Споко

Споко

09.03.2021 | 20:13

Наши хора са. Кмета,прокурора, някой депутат....

Отговори
2 0
И  колко

И колко

09.03.2021 | 19:20

Хора ще се възползват от това? малко на дискриминация намирисва. Така де ако не е частна болницата.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?